Jdi na obsah Jdi na menu
 


1963

Model bez límečku
Brzy poté, kdy se Brian Epstein stal oficiálně manažerem skupiny, přemluvil Beatles aby upustili od koženého oblečení a tvrďáckého image, a připravil pro ně nové obleky pro živá vystoupení. Dnes už legendární obleky bez límečků jsou z dílny návrháře Pierre Cardina. Těchto modelů v různých odstínech šedi, měli Beatles kolem deseti. Používali je od konce roku 1963 do prvního turné po Spojených Státech v únoru 1964. 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1963-08-23-beatles.suits.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1964

Model pro Ed Sullivan Show
Tento model byl speciálně navržen pro první vystoupení v Ed Sullivan Show v únoru roku 1964. Tyto modely, říkalo se jim Chesterfield, se vyznačovaly sametovým límcem - přesněji řečeno jeho zadní částí. Beatles používali kolem patnácti variací tohoto modelu.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Model A Hard Day´s Night
Další legendární oblek, známý hlavně z filmu A Hard Day´s Night. Provedení bylo opět v šedé barvě, se čtyřmi knoflíky a plisovanou zadní částí saka. Nejvýraznější částí je černý sametový límec. Beatles tento oblek používali pouze v roce 1964.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1965

Model Shea Stadium
Tento model použili Beatles při koncertu na Shea Stadium v srpnu roku 1965. Vyznačoval se poněkud vojenským stylem se dvěma kapsami na prsou. Tentokrát nebyl na krátkém límečku použit samet, zato si na sako Brouci připnuli šerifské hvězdy. Ringovi ovšem během hraní za saka spadla.

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

Originál saka Johna Lennona, prodaný v aukční síni Christie´s 11. listopadu 1994. Sako věnoval kdysi Lennon jednomu ze svých přátel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1966

Model Budokan
Na koncertní šňůře v Japonsku, vystřídali tohoto roku několik různých modelů. Zde je jejich přehled:

30. června 1966 - Budokan - 18.30 h
Tmavá saka, tmavé kalhoty a červené košile
 

Obrazek Obrazek  Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

 

1. července 1966 - Budokan - 14.00 h
Světlá saka, tmavé kalhoty a červené košile

 

1. července 1966 - Budokan - 18.30 h
Světlá saka, světlé kalhoty a červené košile

 

2. července 1966 - Budokan - 14.00 h
Světlá saka, tmavé kalhoty a kostkované košile

 

2. července 1966 - Budokan - 18.0 h
Světlá saka, tmavé kalhoty a kostkované košile (John přibral tmavé brýle)

 

 

 

1966

Pruhovaný model
Tento model použili Beatles při několika málo příležitostech během srpna roku 1966 na turné po Spojených státech. 

crosley2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kravata

Obrazek

 

 

 

 

 

Černá kravata ze stoprocentní bavlny patřila neodmyslitelně k mnoha beatlesáckým oblekům.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Klotzman - Vesta

Lennonova "vesta" (v originále zřejmě jacket) je evidentně sako (v originále jacket :-) Oprav si to ať to nehyzdí tak pěkný web a tohle klidně smaž.

Carlos - Re: Vesta

Ahoj, máš pravdu, "sako" zní líp :-) Díky, Carlos

Jirka Najbrt - model Budokan

model Budokan byl použit i v Německu roku 1966 (Mnichov,Essen,Hamburg)

Duo Johnny & Marty - Naším vzorem jsou i Beatle-obleky!!!

Ahoj Carlosi a ostatní!!! Omlouvám za ten přepis ,,vzít‘‘,někdy je člověk do psaní o vlivu Beatles na sebe a okolo toho tak zapálenej,že ani nezpozoruje a udělá v nadpisu chybu. Jinak máš víceméně pravdu, oni někteří lidi jsou i tací, co jsou nepřející,ale na druhou stranu, proč se nepochoubit tím,co je nám vlastní,no ne? To je jako kdyby se člověk bál. Nicméně máš výborný stránky a každá zpráva o našich Beatle-kluků,vždy velepříjemně potěší!!! Když už jsem se minule zmínil o oblečení, který měli kluci na koncert a vše kolem toho a taky vlivu na nás dva, Martyho a mne, zkus ještě zjistit co normálně kluci nosili,když koncert neměli a to i když s koncertovanim přestali, zkrátka běžné oblečení,ať se ještě necháme víc ovlivnit!!! Zcela určitě vím,že tohoto Beatle-vlivu není nikdy dost!!! Zatím diky.

Duo Johnny & Marty - Naším vzit vzorem jsou Beatle-obleky!!!

Ahoj Carlosi a ostatní Beatle-přátelé!!! Nejenom v nástrojích, ale taky v oblečení jsme se,my Duo The Colleas (Kolie s ea) shlédli po vzoru Beatles. Máme Tmavá saka a tmavé kalhoty (s užšími klopami +trubky ) a tenké proužky na tom, k tomu černá trika rolaky nebo nebo modrá se stříbrne vyšitym napisem The Colleas. A ještě přemýšlíme o dalších,zejména podobným tak z roku 66. Každopádně nás kluci tim Velepříjemně ovlivnili a to je hlavní. Jsme tomu strašně RÁDI!!! My taky máme koncertni obleky po vzoru Beatles!!!

Carlos - Re: Naším vzit vzorem jsou Beatle-obleky!!!

Ahoj, jsem moc rád, že se tu schází fanoušci Beatles. Jenom - jak píšeš jinde, že sem nepatří politika (na to jsou jiné stránky a diskuzní weby), tak stejně tak bych byl opatrný s přílišnou vlastní reklamou :-) Nicméně je fajn, že se tak poctivě věnujete revivalu...

 




Nejlepší období?


Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 8
Celkem: 1828444
Měsíc: 12170
Den: 502